neděle 23. prosince 2012

Vánoce jsou tady!

Ano,Vánoce jsou tady a já se snažím seč mi síly stačí,vše co potřebuji dokončit:-)
Můj předvánoční program byl natolik nabitý,že jsem nestíhala ani psát sem na svůj milovaný blog..
A tak dnes shrnu vše do jednoho:-)
A čím začít?Asi Tím jak probíhají Vánoce tady v Irsku..Řekla bych,že Iři milují Vánoce stejně jako my:-)Od konce listopadu jsou všude ozdobeny obchody,ulice,města..Ve výlohách obchodů
je to samý Santa,sněhuláci,paní Santové,skřítci a Rudolfové..pro ty co nevědí-Rudolf je sob s červeným nosem,kterému se všichni sobi smáli..jen Santa si ho právě pro ten nos tak oblíbil,že si ho vybral jako vůdce jeho saní:-)
I my ho milujeme a máme pro něj na dnešní noc nachystaný dárek..On totiž Mišce přišel dopis od Santy,že má jít dnes brzy spát,protože už zítra je ten velký den:-)A Rudolf miluje mrkvičku,tak mu Miška jednu nachystala:-)


Ono je to tady trošku jinak..Irské děti tady dostávají dárky ráno 25.Den předtím,tedy večer chystají Santovi mléko a sušenky..Aby neměl hlad a hlavně aby měl dostatek energie pro prolézání komínů:-)My jsme o to Mišku nemohli připravit a tak jsme vymysleli,že mléko a sušenky dáváme také,dnes večer a to proto,aby si Santa mohl obhlídnout svůj terén na zítra a místo pod stromečkem:-)
Už máme nachystáno:-)Uvidíme ráno,zda vše bude pryč:-)


Abych se vrátila k těm vánočním oslavím Irů..Jak jsem psala všude jsou ozdoby..Jen mám pocit,že Iři dělají vše bez nějakého ladu..Není nad naše jarmarky,větvičky,či jmelí..To tady nenajdete.Mě jmelí moje kamarádka posílá každý rok ve vánočním balíčku:-)A už je to taková naše tradice:-)
Jinak si Irové potrpí na vánoční oblečení..Ve městě potkáváte děti i dospělé s vánočními čepicemi,ve svetrech se sobi nebo sněhuláky:-)I děti poslední den ve škole mají velkou vánoční párty,odkládají uniformy a oblékají vánoce:-)
To se mě moc líbí..
Dále je tady určen jeden den,kdy jsou všude velké vánoční slevy..A to opravdu v každém obchodě:-)Nezúčastním se:-)Je to hotové nákupní šílenství:-)A taky tady na Vás všude číhají Santové..I my jsme museli jednoho navštívit..



No a co jedí?To moc nevím..Jen vím,že se všude prodávají krůty,vánoční puding a vánoční dorty:-)
My se,ale držíme našich tradic..Jen kvůli Mišce jsme něco trošku upravili,hold jinej kraj,jinej mrav,tady nosí dárky Santa..Ale jinak máme našeho kapra,cukroví i perníčky..Prostě vše,co k naším vánocům patří:-)


Bylo toho hodně..jen scrapbooku jsem moc nestihla..Pár vánočních přáníček,která jsem ve spěchu nestihla ani všechna vyfotit..Jen jedno jediný:-)


A taky jsem začala tvořit základ na vánoční album:-)


Nemůžu se dočkat,až ho dodělám:-)Hrozně mě to baví:-)
Takže po Štědrém dnu se vrhám do práce...a teď Vám moje milé přeji dobrou noc....:-)
                             A děkuji moc,že jste nakoukly:-)

2 komentáře:

  1. Jani, s radostí objevují Tvůj blog ... Moc se mi líbí jak dodržujete tradice i ve vašem nynějším domově... Miška je krásná slečna, moc jí to sluší ... a věřím, že Santa určitě zanechal plno dárečků! Hezký začátek Nového roku, Maru

    OdpovědětVymazat